O'TKIR YURAK YETISHMOVCHILIGI KASALLIGI - Sa'dullayev Samariddin Ulugʻbek oʻgʻli; Eshmirzayeva Aida Abduganiyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
O'tkir yurak yetishmovchiligi to'satdan va hayot uchun xavfli holat bo'lib, shoshilinch tibbiy yordamni talab qiladi. Odatda yurak xurujidan keyin yoki boshqa yurak muammolari tufayli yuzaga keladi. O'tkir yurak etishmovchiligi belgilari nafas qisilishi, charchoq, ko'krak og'rig'i va shishishni o'z ichiga oladi. Tashxis yurak faoliyatini baholash uchun to'liq tibbiy baholash va diagnostika testlarini o'z ichiga oladi. Davolash usullari orasida dori-darmonlar, turmush tarzi o'zgarishlari va ba'zan jarrohlik aralashuvlar bo'lishi mumkin. Simptomlarni erta aniqlash va o'z vaqtida aralashuv o'tkir yurak yetishmovchiligining natijalariga sezilarli ta'sir qiladi. Ushbu maqolada o'tkir yurak yetishmovchiligi kasalligini tez davolash va yaqin monitoring bemorni barqarorlashtirishga va umumiy prognozni yaxshilashga yordam beradi.