INSON SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDA TO’G’RI OVQATLANISHNING AHAMIYATI - Kamolova Nilufar Erkinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Aholi orasida inson salomatligini mustahkamlashda to‘g‘ri ovqatlanishning ahamiyatini targ‘ib qilish. Kundalik iste’mol qilinadigan oziq-ovqatlarni organizmning fiziologik, biologik talablari asosida tanlash va iste’mol qilishni yo‘lga qo‘yishdan iborat. Yoshlar orasida Inson uzoq umr ko‘rishida salbiy ta’sir ko‘rsatadigan ichkilikbozlik, kashandalik, giyohvandlik singari zararli odatlardan saqlashga jalb etish.