КИБЕР-ЖИНОЯТЧИЛИК ВА УНГА ҚАРШИ КУРАШИШ - Нарзиев Шахзодбек Зойирович; Қаюмова Дилшода Хусанбой қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада интернет тармоғи ва технологиялари соҳасидаги юз бераётган кибержиноятлар ҳақида қисқача ёритилган. Маълумки, замонавий дунёда турли хил технологиялардан фойдаланмасдан тасаввур қилиб бўлмайди. Сўнгги йилларда «Интернет» ва инсониятнинг ахборот технологиялари сохаларидаги ихтиролари натижасида Ахборот маконидан фойдаланувчилар сони кундан-кунга ортиб бормоқда ва шу тариқа унинг таъсири доимий равишда кенгаймоқда, натижада бутун инсоният сингари жиноят олами ҳам ривожланиб, ахборот технологиялари сохасини мукаммал ўрганган бази бир шахс ѐки гурухлар томонидан жиноят содир этишнинг янги технологияларини ўзлаштирмоқдалар.