FUQAROLAR ISHTIROKIDAGI “OCHIQ BYUDJET” TURLARI VA UNI O’ZBEKISTONDA QO’LLASHNING MOHIYATI - Normurodov Shoxzod; Umirov Abdisalom (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Yurtimizda so’nggi yillarda aholi turmush darajasini yaxshilash va fuqarolarni qiynab kelayotgan ijtimoiy-iqtisodiy muammo hamda kamchiliklarni hal etish maqsadida bir qator ishlar amalga oshirib kelinmoqda. Joylarda infratuzilmalarni yaxshilash hamda tizimli muammoga aylanib ulgurgan yo’l ta’mirlash, ichimlik suvi ta’minoti, tabiiy gaz hamda ta’lim muassasalari binolarini ta’mirlash singari muammolarni hal etish pirovard maqsadlardan hisoblanadi.