TIJORAT BANKLARINING LIKVIDLIGINI BOSHQARISH - Rayimov Jonibek Joxon o’g’li; Abduvahobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklari likvidligining mohiyati, unga ta'sir qiluvchi omillar, likvidlikni boshqarishning nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, likvidlikni tartibga solish masalalari batafsil yoritilgan. Likvidlikning tijorat banklari faoliyatidagi ahamiyati, likvidlikni ta'minlashning asosiy yo'nalishlari va usullari, likvidlik nazariyasining rivojlanish bosqichlari muhokama qilingan. Shuningdek, tijorat banklari likvidligini boshqarishni takomillashtirish yo'nalishlari ham ko'rib chiqilgan.