BUYUK IPAK YO`LI VA HOZIRGI ZAMON - Odinayeva Umida Usmonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buyuk ipak yo`li tarixini tiklashda YUNESKOning roli va Mustaqillik yillarida Buyuk ipak yo`lini tiklash va rivojlantirishda O`zbekistonning ishtiroki haqida so‘z boradi. O‘zbekiston o‘zining ko‘p asrli tarixi, ulkan madaniy-ma’naviy merosi bilan YUNESKOda hamisha qiziqish uyg`otgan. O‘zbekiston istiqlolga erishgach, uning YUNESKO bilan aloqalari nihoyat darajada faollashdi.