IKKI XONALI SONLARNI OSSON KO`PAYTIRISH USULLARI - Qo`chqorova Hamida; Nurmatova Shoxyora Ilhomjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqola, matematikada ikki xonali sonlarni oson ko‘paytirish metodikasiga bag‘ishlanadi. Asosiy e'tibor, yaxlitlash, bo‘lish va katta sonlar hamda bir xil o‘nli ko‘paytmalar usullariga qaratilgan. Ushbu usullar sonlar bilan ishlashni sezilarli darajada soddalashtiradi, vaqt va kuch sarfini kamaytiradi hamda xatoliklar ehtimolini minimallashtiradi. O‘quvchilarga matematik hisob-kitoblarni oson va samarali bajarish san'atini o‘zlashtirishda yordam beradi.