MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MUSIQA TARBIYASINING MAQSAD VA VAZIFALARI - Saidjonova Sitora Samadjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida musiqa mashg’ulotlarini tashkil etish va olib borishning ahamiyati haqida fikr-mulohazalar yurutilgan. Мusiqa madaniyati bolalarning ma’naviy, badiiy va axloqiy madaniyatini shakllantirish, milliy g‘urur va vatanparvarlikni rivojlantirish, ijodiy mahorat, nafosat va badiiy didini o‘stirish, fikr doirasini kengaytirish. Kuzatuvchanlik, xotirani mustahkamlash, obrazli tasavvur qilish, ijodkorlik, badiiy va musiqiy did kabi xislatlarga ta’siri uning ahamiyati yoritilgan.