IQTISODIY RIVOJLANISHGA ERISHISHDA AGRAR ISLOHOTLARNING O‘RNI VA ROLI - Keldiyeva Shahnoza Shuxratjon qizi; Halimova Odina Oybek qizi; Islomova Mushtariy Oʻktamjon; Abdujabborova Zulxumor Omiljon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada Insoniyat tarixining uzoq davri davomida amaliy faoliyatni nazariy asoslash u yoki bu tashkiliy tuzilma doiralaridagi muhim muammo boʻlib kelgan. Har qanday ijtimoiy tuzilmaning oʻziga xosligi bu tuzilmada yashovchilarning dunyonianglash shakllarini aks ettirgan. Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekiston taraqqiyot strategiyasida jamiyat barqarorligini ta’minlashning ijtimoiy omillari keltirib o’tilgan.