TURIZM VA SOG'LOMLASHTIRISH - Sayfullayev Nodir (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Sayyohlik va salomatlik bir-biriga bog'langan ikkita soha bo'lib, ular o'z ongini, tanasini va ruhini tarbiyalashga intilayotgan sayohatchilar uchun o'zgaruvchan va boyituvchi tajriba yaratish uchun birlashgan. Tez urbanizatsiya, texnologik taraqqiyot va ijtimoiy tazyiqlar bilan tavsiflangan dunyoda farovonlikka intilish o'z hayotida muvozanat va uyg'unlik tuyg'usini saqlab qolishga intilayotgan shaxslar uchun eng muhim masala sifatida paydo bo'ldi.Ushbu maqolada biz turizm va salomatlik o'rtasidagi ko'p qirrali munosabatlarni o'rganamiz, sayohat shaxsiy o'sish, o'zimizni kashf qilish va yaxlit farovonlik uchun katalizator bo'lib xizmat qilishi mumkin bo'lgan usullarni o'rganamiz.