XI qaraqalpaq KLASLARÍNDA INGLIZ TILIN OQÍTÍWDA AUTENTIK MATERIALLARDÍ PAYDALANÍWDÍŃ XALÍQ ARALÍQ TÁJIRIYBESI - Urazimbetova Zuxra Uzaqbaevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Dúnya júzilik pedagogika ilimi tez rawajlanıw hám ózgerisler jolı menen baratırǵanı globallasıw procesinde mámleketimizdiń bilimlendiriw tarawında ádewir ózgerisler júz berdi. XI qaraqalpaq klaslarında ingliz tilin oqıtıwda autentikalıq materiallar paydalanıw arqalı oqıwshılardıń alǵan ádebiy jańalıqların talqılaw kónlikpelerin jetilistiriw, teoriyalıq bilimlerin rawajlandırıw tiykarında bilim beriw sapasın jaqsılaw sıyaqlı máseleler aktual bolıp qalmaqta. Bul pedagogikalıq oqıw orınlarında tálim-tárbiya procesin zamanagóy texnologiyalar tiykarında jetilistiriw, mámleketlik bilimlendiriw standartı talaplarına muwapıq oqıw baǵdarlamaların, sabaqlıqlar hám metodikalıq qollanbalardı jaratıw, ingliz tilin oqıtıw mazmunın jańalawdıń optimal baǵdarların belgilew, milliy hám sırt el tájiriybelerden ónimli paydalanıw, ádebiy tálimning ilimiy-teoriyalıq ámeliy, estetikalıq hám metodikalıq tiykarların jetilistiriw, oqıwshılardıń bilimin tereńlestiriwge baǵdarlanǵan strategiyalardı qollaw zárúrliligin payda etti. XI qaraqalpaq klaslarında ingliz tilin oqıtıwda autentikalıq materiallar paydalanıladı.