BIR O’ZGARUVCHI FUNKSIYANING DIFFERENSIAL HISOBI - To’lanboyeva Maftunabonu Sanjarbek qizi; Maxsudova Shohsanam Muzaffarxo’jayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada matematika fanning asosiy bo’limlaridan biri funksiya hosilasi haqida ma’lumot berilgan. Asosan maqolada, hosila tushunchasi, hosilaga oid misollar, funksiya hosilasi, hosilaning geometrik va mehanik ma’nolari, ikkinchi tartibli hosila, n-tartibli hosilalari keltirilgan.