MICROBIOLOGICAL CONTROL MEASURES AGAINST CHERRY AND PEACH PESTS - Z.A.Pulatov; Z.A.Umarov; M.M.Qalandarova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотaция. Ўсимликлар карантини ва ҳимояси илмий-тадқиқот институтида колорадо қўнғизидан ажратиб олинган B.thuringiensis бактериясининг ва B.bassiana замбуруғининг махаллий штаммларини боғ ўргимчакканаси (Schizotetranychus pruni Oudms.), оддий ўргимчаккана (Tetranychus urticae Koch.), гилос қора бити (Myzus cerasi), комсток қурти (Pseudococcus comstoki), шарқ меваҳўри (Grapholitha molesta Busck.) каби зараркунандаларга қарши инсектицид фаоллигини аниқлаш бўйича илмий изланишлар олиб борилди