ZAMONAVIY PEDOGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AFZALLIKLARI - Toshniyozova Manzura Daniyor qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalarni ta'lim amaliyotiga integratsiyalashning afzalliklari ko'rib chiqiladi. Unda ushbu texnologiyalar talabalarning faolligini qanday oshirishi, shaxsiy o'quv tajribalarini osonlashtirishi va akademik ko'rsatkichlarni yaxshilashi muhokama qilinadi. Adabiyotlarni tahlil qilish va empirik dalillarga asoslanib, maqolada zamonaviy o'qitish amaliyotida qo'llaniladigan turli usul va vositalar ko'rib chiqilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, pedagogik texnologiyalarni qo'llash yanada samarali o'quv natijalariga olib kelishi va talabalarni raqamli asr muammolariga yaxshiroq tayyorlashi mumkin.