REDUCING THE IMPACT OF HARMFUL SUBSTANCES ON THE HUMAN BODY AT PRODUCTION ENTERPRISES - Solimuhammadov Jamshidbek Sohibjon o‘g‘li; Turakulova Gulasal Zohidjon qizi; Xoshimov O‘tkirjon Xakimjon o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada zaharli moddalar va ulardan himoyalanish choralari. Zaharli moddalardan himoyalanishga bo‘lgan talablar. Zararli moddalar va nurlarni inson organizmiga ta’siri va ulardan himoyalanish va Ishlab chiqarishdagi ishchi zonalar havosi kо‘p hollarda texnologik jarayonlarning tabiiy zaharlari bilan ifloslanishini kamaytirish haqida malumotlar keltiribketamiz.