СУИЦИДНИ КЕЛИБ ЧИҚИШ ТАРИХИ ВА УНИ ОЛДИ ОЛИШДА ПРОФИЛАКТИКАНИНГ АҲАМИЯТИ - Эргашев Дийёрбек Зафар ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу мақолада ўз жонига қасд қилиш, яъни суициднинг келиб чиқиши тарихи ва дастлабки куринишлари ҳамда унга олиб келадиган сабаб ва шарт-шароитлар, ўз ўзини улдириш каби холатларда профилактиканинг аҳамияти, ушбу холатларнинг олдини олишда қилиниши лозим бўлган чора тадбирлар ва махалла хуқуқ-тарибот масканида олиб бориш тартиби ҳамжа ушбу ишоар натижасида эришиладиган натижалар хақида мақоламизда тўлиқроқ маълумот берилади.