EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI TA'MINLASHDA DAVLATNING ROLI (KANADA MISOLIDA) - Jo'rayev Umidjon Shuxratjon o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ekologik xavfsizlikni ta'minlashda davlatning roli barqaror global farovonlikni ta'minlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Keng tabiiy resurslarga ega va atrof-muhitni muhofaza qilish majburiyatiga ega bo'lgan Kanada ekologik xavfsizlikni ta'minlashda muhim va keng qamrovli rol o'ynaydi. Bu nutqda davlatning ekologik xavfsizlikdagi rolining qonunchilik asoslaridan tortib moliyaviy investitsiyalar va hamkorlik tashabbuslarigacha bo'lgan turli qirralari ko'rib chiqiladi. Muhokama Kanadaning emissiyasiz fyucherslarga erishish yo'lidagi faol pozitsiyasini ta'kidlaydi, masalan, Net-Nol Emissiyalar uchun javobgarlik to'g'risidagi qonun. Bundan tashqari, Net-Zero Accelerator dasturi kabi toza texnologiyalar va tashabbuslarga katta moliyaviy ajratmalar davlatning innovatsiyalar va atrof-muhitni boshqarishga sodiqligini anglatadi. Xulosa barqaror rivojlanish uchun iqtisodiy va ekologik mulohazalar uyg'unlashgan muvozanatli yondashuv zarurligiga urg'u beradi.