PROFILAKTIKA INSPEKTORINING JINSIY ERKINLIKKA QARSHI JINOYATLARNING OLDINI OLISHDAGI SAMARALI FAOLIYATI - Norboyev Oybek Baxtiyor o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu makolada profilaktika inspektorining jinsiy yerkinlikka qarshi jinoyatlar profilaktikasi faoliyatining tushunchasi, asosiy xususiyatlari, mazkur faoliyatni tartibga soluvchi normalar va ularni qo‘llash amaliyoti tahlil qilinib, takomillashtirishga doir taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Bundan tashkari, profilaktika inspektorining jinsiy yerkinlikka qarshi jinoyatlar profilaktikasiga qaratilgan faoliyatining amaliy tahlili va ularga nisbatan rasmiylashtiriladigan protsessual hujjatlar, shuningdek hozirgi kunda jinsiy yerkinlikka qarshi jinoyatlar yuzasidan profilaktika inspektori faoliyatidagi mavjud muammo va kamchiliklar, hamda ushbu muammo va kamchiliklarni bartaraf yetish buyicha bir qator takliflar hamda horij tajribalari o‘rganib chiqilib ularni O‘zbekiston Respublikasi qonun hujjatlari asosida tahlili va bir qator taklif va mulohazalar berib o‘tilgan. Yuqorida keltirib o‘tilgan jihatlardan foydalangan holda ushbu faoliyatni takomillashtirish yo‘nalishlari yoritib berilgan.