ALISHER NAVOIY ILMIY MEROSI O‘RGANILISHI - Aminjonova Durdona Doniyor qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Alisher Navoiyning adabiy merosini, ayniqsa uning adabiy tanqid va tasavvufiy qarashlarini o‘rganishga bag'ishlangan. Maqolada Navoiyning "Majolis un-nafois" va "Muhokamat ul-lugʻatayn" kabi asarlarida ko‘rsatilgan adabiy tanqid va tilshunoslikdagi yondashuvlari hamda "Mahbub ul-qulub" va "Munojot" kabi tasavvufiy asarlaridagi ilohiy va insoniy qadriyatlarni chuqur tahlil qilinadi. Maqola shuningdek, Navoiyning adabiyotdagi o‘rni va uning asarlarining zamonaviy adabiyotga ta'siri haqida ham fikr yuritadi.