ПРОФЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИНИНГ МИЛЛИЙ ГВАРДИЯ ОРГАНЛАРИ БИЛАН ХАМКОРЛИГИ - Махмудов Жамшид Шухратхон Ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу илмий мақоланинг долзарблиги шундаки Миллий гвардия органларининг ҳуқуқбузарликлар профилактикасига доир фаолиятини ташкил этиш ва такомиллаштириш бундан ташқари қўриқлаш хизмати, жамоат тартибини сақлаш,оммавий тадбирларда жамоат тартибини сақлашда, ҳукуқбузарликлар профилатикасини ташкил этиш ва такомиллаштириш доирасидаги нормаларнинг амалиёт таҳлили ҳамда ушбу фаолият доирасида юритиладиган процессуал хужжатлар расмийлаштириш тартиби хақидаги дастлабки тушунчалар, ушбу фаолиятдаги муаммо ва камчиликлар, шунингдек, айрим турдаги мавжуд муаммо ва камчиликларни бартараф этиш бўйича хамда қонунчилигимиздаги ушбу сохага доир сўнгги янгиликлар келтириб ўтилган. Миллий гвардия органларининг ҳуқуқбузарликлар профилактикасига доир чоратадбирларини амалга ошириш фаолиятини ташкил этиш буйича бошка хорижий давлатларнинг илғор хорижий тажрибаси хамда миллий конунчилигимиздан фарқли ва ўхшаш томонлари, шунингдек, юқорида келтириб ўтилган жиҳатларидан фойдаланган ҳолда ушбу фаолиятни такомиллаштириш йўналишлари ёритиб ўтилган.