XALQ CHOLG’U ASBOBLARINING O’ZIGA XOSLIGI - Ashurova Shaxnoza Axmedovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada, xalq cholg'u asboblarining o'ziga xosligi va ularning ma'noli qo'llanilishi tahlil qilinadi. Asboblar, ularning yaratilishi, o'ziga xosligi tushunchasi, va ularning amaliy qo'llanilishi haqida ma'lumotlar to'planadi va baholanadi. Tahlil natijalariga ko'ra, xalq cholg'u asboblarining ijodkorlar va iste'molchilar uchun o'ziga xoslik darajasining yuqori bo'lishi, ularning qo'llanilishining osonligi va amaliy foydasi ko'proq e'tibor qilinadigan jihatlar bo'lib kelib chiqadi.