FUQAROLIK VA FUQAROLIK HUQUQI TUSHUNCHASI, RIVOJLANISHI VA UNING HUQUQIY TIZIMDAGI O’RNI - Vahobov Shahbozbek Bobomurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya; Fuqarolik bu ma’lum bir davlatga huquqiy jihatdan mansublikni bildirib bu tushuncha dunyoning deyarli barcha qonunchiligiga kiritilgan. Fuqarolik huquq qonunchilikning asosiy sohasi hisoblanib davlat va uning fuqarolari o’rtasidagi mulkiy va nomulkiy munosabatlarni tartibga solidi.