SOSIOLINGVISTIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Roziqova Maysara Rustamovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Sosiolingvistik madaniyatni shakllantirishning konseptual asoslari mavzusidagi maqola, jamiyatdagi til va madaniyatning o‘zaro ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu maqolada sosiolingvistik madaniyat tushunchasi, uning shakllanish jarayonlari va omillari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikka, tilning jamiyatdagi madaniy identifikatsiyada tutgan o‘rniga qaratiladi.