ЖАМИЯТИМИЗ РИВОЖИГА ТАҲДИД СОЛАЁТГАН “ОММАВИЙ МАДАНИЯТ” КЎРИНИШЛАРИ - Матяқубова Фируза Баходировна (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
ХХ аср ўрталаридаги Ғарб жамиятидаги ижтимоий-сиёсий жараёнлар (иқтисодий инқироз, фашизм ва коммунизм ғояларининг тарқалиши, мустамлакачилик империяларининг емирилиши, уруш туфайли ҳокимият тепасидаги сиёсий партияларнинг обрўсизланиши) оддий аҳолида қандайдир тушунарсиз кайфиятни вужудга келтириб, дастлаб кўпчилик томонидан қўллаб-қувватланган ғояларнинг ўз аҳамиятини йўқотиши, бундай вазиятда тушкунликка тушган айрим ёшларнинг анъанавий қадриятлардан юз ўгириб, бошқа, янги қадриятларни яратиш ва улардан ўзига юпанч излашга интилиши ҳам “оммавий маданият”нинг кенг тарқалишига таъсир кўрсатди. Ҳар қандай тақиқдан озод, ҳаракатчан, доимо аудитория билан алоқада бўлган “оммавий маданият” Ғарб аҳолиси, айниқса, ёшларга жуда маъқул келди.