ALGORITMNING XOSSALARI, YOZILISH USULLARI VA TURLARI - Alijonov Shohruhbek Akramjon o`g`li; Yo'ldasheva Gulchexraxon Xoldorali qizi; Erkinova Odinaxon Kozimjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola yozishdan maqsad har bir inson xayotida sodda yoki murakkab bo’lgan ko’plab masalalar uchrab turadi. Bu masalalarni ma’lum qoida va instruktsiyalarga asoslangan xolda echish mumkin. Ko’pgina masalalarni echishni inson texnik qurilmalar-avtomatlar, exm, robotlarga topshirishi mumkin.Ikkala xolda ham qo’yilgan masalani echish uchun, avval uning algoritmini tuzish zarur.