MAKTABGACHA TAʼLIMDA INKLYUZIV TA'LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISH - Oliboyeva Dilbar Rahimqulovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya: ushbu maqolada mamlakatimizda joriy qilingan yangi taʼlim tizimi yaʼni inklyuziv ta'lim tizimining takomillashuvi, 2020-2025 yillarda xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasining pedagogik mohiyati ,maktabgacha taʼlim tizimidagi imkoniyati cheklangan bolalarga oʻz tengdoshlari qatori taʼlim berish va shu bilan bir vaqtda ularning ehtiyojlari va qobiliyatlariga qarab individual yondashish , inklyuziv ta'lim maqsadi va vazifalari haqida soʻz boradi