INSON RESURSLARINI RIVOJLANTIRISHDA IJTIMOIY-IQTISODIY JARAYONLARINING TA’SIRI VA ZAMONAVOY ISHSIZLIK DARAJASINING VUJUDGA KELISHI - Hasanova Shaxinabonu Alisher qizi; Ro‘ziyeva Malika Ilyos qizi; Ishmurodov Bunyodjon Farxodvich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hozirgi kunda butun dunyoda global muammoga aylanib borayotgan ishsizlik muammosi va ularni kelib chiqish sabablari va ularning turlari haqida gapirib o‘tilgan. Ishsizlik muammosi inson resusrlarini ham kamayib borishiga sabab bo‘lib kelmoqda. Inson resurslarini rivojlantirishda ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarining ta’siri va ishsizlik darajasi yuqori suratlarda oshib borayotgan mamlakatlar haqida ma’lumotlar mavjud.