TARJIMADA ADEKVATLIKNING AHAMIYATI - Maxmudov Xudoyshukur Alisherovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Badiiy tarjimada adekvatlikka erishishga xalaqit beradigan ham lingvistik, ham ekstralingvistik jihatlar mavjud. Matnning semantik ma'lumotlari matnning ekspressiv-emotsional ma'lumotlaridan tubdan farq qiladi, lekin ular bitta umumiy xususiyatga ega: ikkalasi ham ekstralingvistik ma'lumotlarni ko'rsatishi va berishi mumkin. Ekstralingvistik ma'lumotlar ko'pincha tarjimon tomonidan qoqilib ketadigan toshga aylanadi, chunki u badiiy tarjimon uchun lingvoetnik to'siqdir;