YANGI O‘ZBEKISTON VA YOSHLAR - Hamdamova Gulchexraxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Yangi O‘zbekiston taraqqiyotida yoshlarning faol rolini o‘rganadi. Prezident Shavkat Mirziyoyev rahbarligida muhim islohotlar amalga oshirilayotgan mamlakatimizda yosh aholining imkoniyatlarini kengaytirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Maqolada tarixiy ma'lumotlar va so'nggi islohotlar tahlili orqali ushbu o'zgarishlar yoshlarning ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy sohalardagi ishtirokiga qanday ta'sir qilgani ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda erishilgan yutuqlar ham, O‘zbekiston yoshlari duch kelayotgan muammolar ham ko‘rsatilib, kelgusida takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.