ШАРИАТДА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИГА ДОИР ТАЪЛИМОТЛАРНИНГ ВУЖУДГА КЕЛИШИ ҲАМДА УЛАРНИНГ МАЗМУНИ - Абдуллаев Элдорбeк Зойиржон ўғли; Саматов Саматжон Кодир ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: мазкур мақолада шариатда ҳуқуқбузарликлар профилакрикасига доир таълимотларнинг вужудга келиши ҳамда уларнинг мазмун-моҳияти, араб дунёси, шу жумладан бутун ислом оламининг жаҳон сивилизациясига қўшган ҳиссаси, ислом фиқҳида жиноятчилик ва ҳуқуқбузарликлар профилактикаси доир асосий йўналишлари баён этилган.