O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY INVESTITSIYALARNING ROLI - Sayfullayev Sirojjon Ikrom og‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada O’zbekiston iqtisodiyotini rivojlantirishda xorijiy investitsiyalarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.Jumladan xorijiy investisiyalar qo’shma korxonalar tashkil etish, xorijiy investorlarga to’liq tegishli bo’lgan korxonalarni yaratish, xususiylashtirishda qatnashish, xorijiy sheriklar bilan bank tuzish, qimmatli qog’ozlarni sotib olish, yer va boshqa tabiiy resurslardan foydalanish huquqiga ega bo’lish, erkin iqtisodiy hududlarda faoliyat olib borishda juda katta va muhim ahamiyatga egaligi ko‘rib chiqiladi.