FIZIKA FANINI O‘QITISHDA TALABALAR MUSTAQIL O’QUV FAOLIYATINI MUAMMOLI TA’LIM ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Payanova F.K.; Samatova M.N. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalar mustaqil oquv faoliyatini kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil qilish va talabalarning mustaqil bilim olishlarini va ko‘nikmalarini rivojlantirishga doir tavsiyalar bayon etilgan. Taʼlim sifatini oshirishning eng samarali omillaridan talabalar uchun mustaqil taʼlimni tashkil etish hamda ularda mustaqil o‘qish ko’nikma va malakasini kompetensiyaviy yondashuv asosida shakllantirishdan iboratdir. Talabalar o’rgangan nazariy bilimlarini amaliyotga qollay olishda duch keladigan muammoli masalalar yechimini topish uchun mustaqil fikrlash muhim ahamiyatga ega. Barcha o‘quv fani singari fizika fanini o‘zlashtirishda mustaqil o‘quv faoliyati muhim hisoblanib, bilimlarni mustaqil o‘zlashtirish va amaloyotda qo’llay olish bugungi kunning eng dolzarb vazifasiga aylanib bormoqda. Maqolada talabalarning mustaqil bilim olishlari va ko‘nikmalarini rivojlantirishga doir tavsiyalar bayon etilgan.