FUNKSIYALARNI GRAFIGINI CHIZISHDA MAPLE DASTURI MISOLIDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - B.B.Sakiyeva; F.Payanova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada 2020 yil 7 maydagi PQ-4708-sonli “Matematika sohasidagi ta’lim sifatini oshirish va ilmiy-tadqiqotlarni rivojlantirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi Qarorining ijrosi va amaliyotga tadbig’ini amalga oshirish maqsadida maqolani yoritdim. Umumiy predmetlararo kompetensiyalarni shakllantirishda yagona yondashuvni amalga oshirirsh, Maple tizimining qayd etilgan imkoniyatlaridan foydalanish metodikasini yoritish dolzarb mavzu hisoblanadi, Maple programmasini amalga ochilganda avtomatik ravishda buyruq belgilishlarini maqbul yo‘llarini ishlab chiqish qo‘yilayotgan muammolarning yechimi bo‘la olishi yoritib berilgan.