TO`G`RI GEOMETRIK SHAKLDAGI QATTIQ JISMLARNING ZICHLIGINI ANIQLASH - Rahimova Volida Karim qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Jismlar turli shaklga ega: shar, silindr, kub, parallellopiped va hokazolar. Ammo barcha hollarda zichlikni aniqlash uchun jism massasini jism hajmiga bo`lish kifoya. Faqatgina shakliga ko`ra jismlarning hajmini topish yo`llari turlicha bo`ladi. Ushbu maqolada bunga kengroq to`xtalib, zichlik haqidagi tushunchaga ega bo’lish bilan birga jismlarning zichligini aniqlash va o’lchash usuli yoritilgan.