O'ZBEKISTON HUDUDIDAGI ILK DAVLATLAR - G'offorova Oytula Sayfullayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada o`zbekiston hududidagi ilk davlatlarning kelib chiqishi haqida fikr yuritildi. Vatanimiz O’zbekistonda ilk davlatlarning paydo bo’lishi. Qadimiy davlatlarning nomlari va ichki va tashqi siyosati to’g’risida o’quvchilarga va shunga qiziquvchilarga ma’lumotlar berish. Har bir davlatning rivojlanishi, o’z taraqqiyotiga va inqiroziga ta’sir qilgan omillarni to’liq ochib berish. Hududimizda joylashgan qal’alar va ularning o’z davridagi istiqbollariga nazar solish.