AUTENTIFIKATSIYA USULLARIGA QARATILGAN HUJUMLAR - Shodimurodov Ulugʼbek Akmalovich; Jo‘rayev Asom Qo‘liboy o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada autentifikatsiya usullariga qaratilgan hujumlar va ularga qarshi choralar to'g'risida tahlil qilinadi. Autentifikatsiya usullari, shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish uchun keng qo'llaniladigan tizimlar hisoblanadi. Maqolada autentifikatsiya usullari (parol, biometrik ma'lumotlar, xavfsizlik sorovlari, kod kiritish va boshqalar) ta'riflanadi va ularni hujumlariga qarshi xavfsizlik chora-tadbirlari keltiriladi. Hujumlar (parol uchun hujumlar, men-in-the-middle hujumlar, brute force hujumlar, biometrik ma'lumotlarga hujumlar va boshqalar) tavsiflanadi va ularni oldini olish uchun tavsiyalar beriladi.