OSI VA TCP/IP MODELI TUSHUNCHASI VA IMKONIYATLARI - Shodimurodov Ulugʼbek Akmalovich; Jo‘rayev Asom Qo‘yliboy o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Bu maqola OSI va TCP/IP modellarini ta'riflash, ulardagi protokollar va har birning imkoniyatlarini tushuntirishga bag'ishlangan. Modellar tarmoq kommunikatsiyalari va tizimlarini tahlil qilishda keng qamrov, yorliq va ma'lumotlarga boy tushunchalar yaratishda yordam beradi.