QURILISH SANOATIDAGI INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR - Askarova Muhlisaxon Bahromjon qizi; Abdurasulova Shahnozaxon Shavkatbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola qurilish sohasidagi eng so'nggi innovatsiyalar va texnologiyalarni o'rganadi, ular loyihalarni rejalashtirish, dizayn va bajarishda inqilobiy o'zgarishlar kiritmoqda. Maqolada Building Information Modeling (BIM), 3D bosib chiqarish, dronlar va havo tekshiruvi, Kengaytirilgan Haqiqat (AR) va Virtual Haqiqat (VR), barqaror qurilish materiallari, modul va prefabrikatsiya qurilishi hamda robototexnika va avtomatlashtirish kabi texnologiyalar yoritilgan. Ushbu texnologiyalar samaradorlikni oshirish, xarajatlarni kamaytirish va barqarorlikni yaxshilashga yordam beradi. Mazkur maqolada keltirilgan innovatsiyalarni qabul qilish kelajakdagi samarali, barqaror va zamonaviy qurilish sohasining yo'lini ochadi.