MAMLAKATIMIZDA TUROPERATORLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY NAZARIY ASOSLARI - Sharofiddinov Sardorbek Saloxiddin o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu ilmiy ishda mamlakatimiz doirasida turoperatorlik faoliyatini rivojlantirishi va uning iqtisodiyotga ta’sirining metodologiyasi va qo‘llanish istiqbollarining ilmiy nazariy asoslari tahlili amalga oshiriladi. Mamlakatimizda turoperatorlik faoliyatini samarali tashkil etish haqidagi tadqiqotimizning metodologiyasida bir nechta tadqiqot metodlaridan, xususan qiyosiy va solishtirma tahlil, induksiya-deduksiya hamda statistik tahlil metodlaridan faol foydalanilgan.