SHEKSPIRNING SONETLARI TARJIMONI – SHAYXZODA - Xayriyev Xayriddin Sirojiddin oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Koʻplab sohalarda koʻzga koʻrinarli darajada yutuqlarga erishgan Maqsud Shayxzoda barchamiz bilganimizdek tarjimonlik sohasida ham samarali qalam tebratgan. U tarjimon sifatida ma’lum bir tilda qotib qolgan holda asarlarni tarjima qilmasdan, bir qancha tillarda tarjimani amalga oshirgan. Jumladan, har bir birimiz sevib oʻqigan Shekspirning sonetlari tarjimoni ham Shayxzodadir. Adib sonetlarga shunchalar jon bagʻlaganki, uni oʻqiyotgan har bir shaxs, shubhasiz, asar ichida yashaydi, qahramonlar bilan soʻzlasha oladi. Ushbu maqolada adibning tarjima qilgan sonetlari mazmuni undagi asliyat va tarjima oʻrtasida farq va oʻxshashliklar keng yoritib beriladi.