MAKTABGACHA TA’LIMDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Yusupova Mohira Ikramovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada inklyuziv taʼlim rasmiy taʼlimda tushunchasi ancha kengroq. Bu taʼlimda koʻproq oʻqishda, oʻrganishda imkoniyati cheklangan bolalar bilan ishlanadi. Inklyuziv ta’lim orqali maktabgacha yoshdagi bolalarning har tomonlama intellektual, axloqiy, estetik va jismoniy rivojlanishi uchun shart-sharoitlar yaratish, bolalarning sifatli maktabgacha ta’limda qamrovini oshirish, undan teng foydalanish imkoniyatlarini ta’minlash ko‘zda tutildi.