KADASTR ISHLARIDA ZAMONAVIY GEODEZIK O’LCHASH ASBOBLARIDAN FOYDALANISH - Abduloev Ashraf Muzafarovich; Asatov Jasurbek Sayitkulovich; Jo‘raqulov Fazliddin Faxriddinovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolaning dolzarbligi shundаn ibоrаtki, kаdаstr vа tоpоgrаfik syomkа ishlаrini amalga oshirishda ishni sifati va samaradоrligini оshirish hamda, geоdezik ishlаrni bаjаrish muddatini qisqаrishi muhim ahamiyatga ega. Kаdаstr ishlarida zamonaviy geodezik o’lchov asboblarini tadbiq qilishning dolzarbligi shundan iboratki, bugungi kunda milliy iqtisodiyotning ehtiyojlari tobora ortib bormoqda. Ushbu maqolada kadastr ishlarida zamonaviy geodezik asboblarni qo’llash va ularning turlari keltirilgan.