ABS BILAN JIHOZLANGAN AVTOMOBILNI TORMOZ PAYTIDA O‘Z-O‘ZIDAN VA MAJBURIY TEBRANISHLARINI TORMOZ SAMARADORLIGIGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH - Baxramov Faxridin Xuzriddinovich; Abduqahorov No‘monbek Oybek o‘g‘li; Choriyev Bekzod Urazovich; Qurbonov Shahzod Mavlon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqola ABS bilan jihozlangan avtomobillarning tormozlanish paytida sodir bo‘ladigan o‘z-o‘zidan va majburiy tebranishlarini tormozlanish jarayonida tormoz samaradorligiga qanday salbiyta’sirqilishini hamda yo‘l yuzasidagi g‘ildiraklarning tormoz samaradorligiga ta’siri sabablari, ularga tasir qiladigan kuchlarning matematik modellari o‘rgniladi va ABS bilasn jihozlangan avtomobillarning tebranishlarni kamaytrish uchun kerakli taklifalar nazariy jihatdan taklif etildi.