QURILISH BOSH PLANI, MATERIAL VA KONSTRUKSIYALARNI OMBORLARGA JOYLASHTIRISH - Jurayev Sanjar Mamatmurod o`g`li; Tog`ayaliyev Sardor Abdurahmon o`g`li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Bino-inshootlarni loyihalashning umumiy usullari hamda binoning Bosh planlarining elementlarini hosil qilish usullari keltirib o`tilgan. Qurilish maydonini tanlash hamda ularning loyihalashning umumiy qoidalari haqida ma`lumotlar keltirib o`tilgan. Konstruksiyalar omborini loyihalash uchun amalga oshiriladigan ishlar ketma-ketiligi haqida m`alumotlar berib o`tilgan.