ILM YO‘LI” VARIATIV DASTURI ASOSIDA BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHNING IMKONIYATLARI - D.SH.Azamatova; R.J.Mirzayeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Bugungi islohotlar davrida maktabgacha ta’lim tizimiga ham katta e’tibor qaratilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017 yil 30 sentyabrdagi “Maktabgacha ta’lim tizimini boshqarishni tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi 5198-son Farmoniga ko‘ra, O‘zbekiston Respublikasi Maktabgacha ta’lim vazirligi tashkil etildi. Shu bois eng yaxshi xalqaro tajribalar asosida tizimdagi dasturiy va o‘quv-metodik ta’minotni takomillashtirish maqsadida, maktabgacha ta’lim tizimini tubdan isloh qilish zarurati paydo bo‘ldi.