TALABALARDA SOSIOLINGVISTIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Roziqova Maysara Rustamovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ta’lim otasining sosiolingvistik madaniyatni rivojlantirish metodikasi nomli maqola talabalarda madaniy munosabatlarni tushunish va rivojlantirish bo’yicha yangi metodikani o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada ushbu metodika talabalarni jamiyatdagi o’zgaruvchilar, til va madaniyat orasidagi munosabatlarni tushunish va rivojlantirishda qo’llaniladigan usullarni o’rgatadi. Maqola metodikani tushunish, qanday ko’rinishda amaliyotga o’tkazish va uning talabalarda qanday o’zgarishlar yaratishi to’g’risida ma’lumotlar beradi. Methodika talabalarga madaniy munosabatlarni tushunish, tushunish va muloqot qilish ko’nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqola metodikani tahlil qilish, uning samaradorligi va ta’lim jarayonida qanday qo’llanilishi to’g’risida fikr bildiradi.