IQTISODIYOTNI DEKARBONIZATSIYALASH: MOHIYATI VA UNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARI - Abdikarimova Aynura Abay qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada iqtisodiyotni dekarbonizatsiyalash uning mohiyati va uni amalga oshirish mexanizmlari haqida yoritilib berilgan. Dekarbonizatsiyaning maqsadi qazilma yoqilg’iga asoslangan tizimlarni qayta tiklanadigan energiya manbalari kabi past uglerodli manbalardan foydalangan holda ishlab chiqarilgan elektr energiyasi bilan almashtirishdir.