PEDAGOGIK MAHORATNING O‘QITUVCHI FAOLIYATIDA TUTGAN O‘RNI - Nigoraxon Abdullayeva Rustamovna; Shohsanam Qodirova Shuhratovna; Shoxidaxon Mallaboyeva Toʻxtanazarovna; Dilafruz Farmonova Alijonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
O'qituvchilik kasbi barcha kasblar orasida noyob va muhim ijtimoiy ahamiyatga ega bo'lgan kasb sifatida ajralib turadi. Birinchidan, o‘qituvchi yosh avlod kamoloti, yoshlarga ta’lim va tarbiya berish posboni bo‘lib xizmat qiladi. Hozirgi zamonda ular nafaqat o‘quv fanlari bo‘yicha yoshlarga ta’lim berish bilan birga, ularda odob-axloq, tabiat, jamiyat, ijtimoiy hayot, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish tamoyillarini singdirmoqda. Ular yoshlarni sidqidildan mehnatga tayyorlab, kasb-hunar sirlarini egallash, malaka oshirishga ko‘maklashmoqda. Ushbu maqolada pedagogik faoliyatning uzluksiz rivojlanishini ta'kidlab, o'qituvchilik kasbi doirasidagi pedagogik mahoratni doimiy ravishda oshirish haqida so'z boradi.