BUYRAK TRANSPLANTATSIYASI VA UNDAN KEYIN KUZATILADIGAN HOLATLARNING KLINIK JIHATLARI - Ismoilov Ibodjon Imomjonovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Organ transplantatsiyasi muvaffaqiyatini belgilovchi muhim omillardan biri donor va retsipient to'qimalarning immunologik mosligidir. O'tgan asrning so'nggi o'n yilligidagi fundamental immunogenistika sohasidagi yutuqlar, bu oqsillarning asosiy funktsiyalarini amalga oshirish mexanizmlarini konkretlashtirishga imkon berdi.