ISHLARNING SUDLARGA TAALLUQLILIGI TO‘G‘RISIDA - Jumayev Diyor Bozorovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jismoniy va yuridik shaxslar tomonidan sud idoralariga murojaat qilishda, murojaatning mazmuni va ko‘riladigan nizoning turiga ko‘ra qaysi sud sudloviga tegishli ekanligi yuzasidan, shuningdek taalluqlilik qoidalari buzilgan holda topshirilgan arizalarni hal etish tartibi va qonuniy asosi haqida haqida ma’lumot beriladi.